среда, 14. мај 2014.

Jagnjetina ispod sača, recept

Svejedno je dali pripremate slavu, porodično slavlje ili jednostavno sebe i najbliže želite da obradujete sa ukusnim specijalitetom na starinski način, sigran izbor je jagnjetina ispod sača. Kako da pripremite i marinirate jagnjetinu pročitajte ovde.



Kao prvo morate nabaviti sveže namirnice: svežu mladu jagnjetinu, mladi krompir, šargarepu, svež ruzmarin, crni i beli luk.

Jagnjetinu marinirate na sledeći način: na dno posude stavite listove ruzmarina i neoljuštene čenove belog luka na sve to poređajte krupno isečene posoljene komade mesa, odgore opet listove ruzmarina i čenove belog luka. Tako pripremljeno meso prelijete maslinovim uljem, hermetički zatvorite poklopcem ili pvc folijom i odložite na hladno mesto od 4 do 12 sati. Poslednja dva sata marinirano meso najbolje da bude na sobnoj temperaturi.

U sač namazan mašću ili uljem slažete meso, prelijete ga crnim vinom, zatvorite i pečete 90 minuta. Posle ovog perioda otvorite sač, okrenete meso , dodate povrće i pečete još sat vremena. Ako je količina mesa veća od pet kilograma vreme pečenja se produžava.

Uz ovako pripremljenu jagnjetinu najbolje ide kvalitetno crno vino, prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар