среда, 3. децембар 2014.

Kako napraviti kuglof

Kuglof kolač koji u sličnim oblicima možemo naći u kuhinjama širom sveta. U svetu je najpoznatiji francuski (alzaški) a kod nas karlovački kuglof. Za kuglof je karakteristično što se lako priprema, može relativno dugo da se čuva i naravno njegov sjajan lagani ukus. U nastavku teksta uputstvo kako napraviti kuglof sa jabukama i kandiranim voćem, savršeno.
Kuglof sa jabukama
Očistiti četiri do pet jabuka i iseckati na kockice.
U jabuke dodati jednu šolju šećera, izmešati i ostaviti da otstoji 15 minuta.
Sada u jabuke dodati:

  • dva jajeta, 
  • po pola šolje suvog grožđa, 
  • kandiranog voća (ananasa, papaje...), 
  • pola šolje seckanih oraha, 
  • dve kašike ulja, 
  • kesicu cimeta i sode bikarbone, 
  • jednu i po šolju brašna.

Sve ovo promešati i staviti u nauljen i pobrašnjen kalup za kuglof.
Peći na 200 stepeni otprilike pola sata.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар