понедељак, 28. децембар 2015.

Kako napraviti crni rižoto, recept

Kulinarski mit zvani Crni rižoto nije ni približno tako komlikovan kako na prvi pogled izgleda. Pročitajte ovaj recept, pripremite i uživajte u mirisu mora.

Crni rižoto


  1. Nabavite svežu sipu ili lignju i crnilo ako sipe nema. Sipu očistite, pogledaj video
  2. Naseckajte meso sipe ili lignje na delove, luk, beli luk i peršun.
  3. Na zagrejano maslinovo ulje dodajte crni luk, kad požuti dodajte beli luk, inćune i sipu. Kuvati deset minuta.
  4. Dodati belo vino, posoliti, dodati biber, lovor i ruzmarin. Kada vino ispari dodati pirinač.
  5. Kada pirinač upije sve sokove dodati bujon od ribe i morskih plodova. U ovoj fazi obavezno delimično poklopiti i sačekati da se pirinač skuva.
  6. Kada je pirinač kuvan ubaciti peršun i crnilo, crnilo razmutiti u čaši sa sokom od paradajza.
  7. Nekoliko minuta i crni rižoto je Vaš.
Potrebno:
Sipa (ili lignja plus crnilo sipe), 1kg
Pirinač, 400 gr
Crni luk, 2 glavice
Beli luk, pola glavice
Fileti inćuna, dva komada
Svež peršun
Svež ruzmarin
Maslinovo ulje
Bujon od morskih plodova
Belo vino.

Ovo jelo je idealno za posnu trpezu i spada među izuzetno lepa i ukusna posna jela.


Нема коментара:

Постави коментар