Kuglof kolač koji u sličnim oblicima možemo naći u kuhinjama širom sveta. U svetu je najpoznatiji francuski (alzaški) a kod nas karlovački kuglof. Za kuglof je karakteristično što se lako priprema, može relativno dugo da se čuva i naravno njegov sjajan lagani ukus. U nastavku teksta uputstvo kako napraviti kuglof sa jabukama i kandiranim voćem, savršeno.
Očistiti četiri do pet jabuka i iseckati na kockice.
U jabuke dodati jednu šolju šećera, izmešati i ostaviti da otstoji 15 minuta.
Sada u jabuke dodati:
Sve ovo promešati i staviti u nauljen i pobrašnjen kalup za kuglof.
Peći na 200 stepeni otprilike pola sata.
Prijatno!
Kuglof sa jabukama |
U jabuke dodati jednu šolju šećera, izmešati i ostaviti da otstoji 15 minuta.
Sada u jabuke dodati:
- dva jajeta,
- po pola šolje suvog grožđa,
- kandiranog voća (ananasa, papaje...),
- pola šolje seckanih oraha,
- dve kašike ulja,
- kesicu cimeta i sode bikarbone,
- jednu i po šolju brašna.
Sve ovo promešati i staviti u nauljen i pobrašnjen kalup za kuglof.
Peći na 200 stepeni otprilike pola sata.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар