Naribani kupus |
Sledeći korak, ređate u sud ili bure red ribanog kupusa pa kašiku soli (ide 3% soli u odnosu na zapreminu), može i jedan lovorov list u svaki red i zrno zrelog kukuruza daje zlatno žutu boju. Važno je da se svaki red kupusa dobro stisne ili gnječi rukom. Tako sve do vrha, dolijete vode, malo samo koliko nedostaje, prekrijete čistom krpom i zatvorite sud. Svaki dan operite krpu i vratite.
Koji kupus odabrati, već smo pričali u postu o kiselom kupusu u glavicama, sada još par detalja. Najbolji je "Futoški kupus" zato što poseduje značajna lekovita svojstva i listovi su sa blagom nervaturom tj. lako su savitljivi.
Futoški kupus |
Recepti od ribanog kiselog kupusa: ribanac, podvarak na futoški način i musaka sa kiselim kupusom.
Poprečni presek - futoški kupus |
Нема коментара:
Постави коментар