Marinirati možemo dimljenu ribu ali i svaku drugu ribu koju pripremimo kao za dimljenje ali je nedimimo nego samo mariniramo u dubokom ulju. Ovako pripremljena riba u ulju ima neograničeni rok trajanja ako stoji na hladnom mestu.
Recept:
Odimljenu ribu iseći na komade i složiti u tegle.
U tegle dodati malo bibera i lovorov list.
Preliti uljem do vrha.
Tegle sa ribom u ulju staviti u rernu i kuvati na temperaturi od 100 stepeni 10 do 12 sati.
Tagle zatvoriti na toplo i vratiti u isključene rernu radi pasterizacije.
Recept:
Odimljenu ribu iseći na komade i složiti u tegle.
U tegle dodati malo bibera i lovorov list.
Preliti uljem do vrha.
Tegle sa ribom u ulju staviti u rernu i kuvati na temperaturi od 100 stepeni 10 do 12 sati.
Tagle zatvoriti na toplo i vratiti u isključene rernu radi pasterizacije.
Нема коментара:
Постави коментар