Kislei kupus je izuzetan izvor vitamina i hranjivih materija tokom zimskih meseci, sam kupus sadrži niz hranjivih i lekovitih sastojaka kao što su: celuloza, tartronske kiseline, hidrosulubni vitamini, vitamina C, vitamin
A, kalcijum, belančevine, hlorofil, kao i određeni procenat gvožđa. Procesom kišeljenja kupusa, dokazano je da povećavamo nutritivna svojstva kupusu. Kako ukiseliti kupus u nastavku ovog teksta.
Recept za kiseli kupus
U nabavku kupusa krenite početkom novembra, nikako ranije. Najbolji je "Futoški kupus", kada se kaže futoški kupus misli se na sortu kupusa a ne na mesto uzgajanja, ali najlakše ga je naći u Futogu. Listovi glavice su
zelene boje sa slabo naglašenom nervaturom što je i osnovna prednost futoškog kupusa zadržava mekoću a i sarma se lako zavija.
Kako ukiseliti kupus ribanac.
Korisni linkovi: http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html%3A359683-Kupus-bogat-vitaminom-C,
http://www.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/11/343/Kiseli-kupus#.UmobPXB7L0c
http://morguefile.com
Нема коментара:
Постави коментар